Sushi, Kinesisk, Sushi Ad Libitum, Buffet
Torvegade 1, 5000 Odense C
God service og friskt og god mad...
Dejlig mad og fantastisk personale
Sushi, Japansk, Steaks, Sushi
Klaregade 7, 5000 Odense C
Kongensgade 68, 5000 Odense C
Nogle ting vil man helst glemme med det samme. Andre efterlader et indtryk for livet ! Sådan et besøg havde jeg på Goma fredag d. 23-7-21 - Et besøg som efterlod et indtryk for livet. I en lille kælder fyldt med atmosfære og intimitet, blev vi modtaget af Lasse, ejer af Goma og aftenens vært. Et gavekort skulle konverteres til en helaftensoplevelse incl. vinmenu. Desværre var hverken jeg eller min gæst til vin - Men Lasse mente ikke at det skulle være et problem. Vi kunne få hvad vi ønskede i stedet. Vi valgte dog at lade ham om valget, idet vi ønskede at det passede så godt sammen med menuen som muligt. Så vi lagde ud med en Yuzu øl. En hvedeøl tilsat grøn te og en smule citrus/lime. En utrolig frisk øl, uden bitre toner og med en blød rund eftersmag. En øl, som bestemt godt kan anbefales. Sammen med øllen lagde vi ud med 3 små snacks. Første snack var tacoskaller med blæksprutteblæk og i skallen var der en kombination af bl.a. laks, løg og en ret spicy dressing. Anden snack var en svinekøds indbagt anretning i friteret dej anbragt ovenpå en sojabaseret dressing. Og endeligt en lille skålfuld sojaristede mandler. ( en skål som fulgte os i resten af de 14 retter vi fik ) Næste punkt på menuen var et medbragt ønske, nemlig østers. Vi fik først en østers med Bergamotte marinade. En syrlig skarp og alligevel god modvægt til østersens salte smag. Næste øster var med en krydret marinade, ilagt et vagtelæg. Til denne medfulgte der dansk kaviar, som skulle lægges ovenpå ægget for at give et salt dask til æggets runde smag. Fuldstændig harmoni mellem østers og ægget ! Dette skulle så rundes af med macaron & lime-sake puré. Her var de japanske øl drukket og der blev skiftet ud med en gin baseret drink, blandet op med bl.a. kokos og grøn te. Har aldrig brudt mig om gin, men denne kombination var både frisk, lækker og en smule sødmefyldt. Østernes blev fulgt op af en sydende varm pande, hvorpå der lå 2 stykker laks, med en sesam gele og brøndkarse ovenpå. En lækker laksebid med den lidt skarpe skorpe fra sesamolien. En rigtig lækker bid. Laksen blev efterfulgt af en ærtepure med citrongræs og hele ærter. I pureen var placeret en risbaseret snack som tog sig rigtigt godt ud. Generelt var ingen af os ret meget til ærter, men retten brillerede med en friskhed og syrlighed som sparkede benene væk under os. Og ærter til trods var tallerken tom efterfølgende. Med et tomt drinksglas, blev disse så udskiftet med en SMaSH Mosaic APA øl fra Midtfyns Bryghus. En skarp, lettere bitter og en tungere øl, end den foregående japanske. Læskende og vel sammensat med de efterfølgende retter. Næste trin på stigen var marineret finskåret oksekød med Karl Johan svampe, peanuts, tomatpure og soya marinade. En utrolig lækker ret, som virkeligt udfordrende smagsløgene. Sideløbende med den fik vi Tun, hvor den var lynstegt på siderne og serveret sammen med fiskeæg, agurk og syltede danske asparges. Her til en sovs, som både var skarp og syrlig i smagen. Flot præsentation og meget lækkert. Endnu en varm ret kom på bordet. Kingfish, som er en hvid fisk blev serveret med svampe og puffede ris tilberedt i en krydret Sojasovs. Kingfish´en blev efterfulgt at 2 stykker traditionel sushi. Nemlig et stykke med tun og et stykke med laks. Begge utroligt lækre og med sushi ris, som både var velsmagende og ikke klæbende i munden, som man ellers godt kan opleve. Sidste "fiskeret" var kammuslinger med forårsløg og fiskeæg. Fuldstændigt perfekt tilberedt og anrettet som en fryd for øjet. Hverken slatne, smattede eller smagsløse. Tværtimod sad den perfekt på alle parameter lige i øjet. Herefter var det ligesom der var et skifte i retternes indhold, idet vi så fik serveret en lammekølle. Magert og utroligt velsmagende kød, som nærmest faldt af benet. Virkeligt lækkert. Lammekøllen blev efterfulgt at friturestegte duelår. På det tidspunkt spankulerede 2 fuldfede duer uden foran vores vindue og selv om tanken om at vi spiste 2 af deres familiemedlemmer, så var duen imod forventning utrolig velsmagende og saftig. Endnu en fordom blev skudt til måls. Om man kan tillade sig at kalde næste ret for aftens højdepunkt, i forhold til alle de andre dejlige ting vi fik, er måske lige at skyde lidt over målet, men vi fik serveret en sydende varm Wagyu bøf, anrettet oven på et leje af syltede løg og med en kraftfuld "sovs" som vi selv kunne legere. Ubetinget en af de bedste bøffer jeg nogensinde har smagt. Den smeltede bogstaveligt på tungen og det absolut eneste man kunne udsætte på denne ret, var at der ikke var mere. Efter ønske rundede vi hovedretterne af med et par Tempura Rejer med spicy sauce & citrongræs sauce. Helt som forventet sad de lige i skabet. Her var bunden også nået på de 2 øl fra Midtfyns Bryghus og derfor blev glassene skiftet ud med en espresso baseret drink med Kahlua og en smule fløde. Den vakte ikke større succes, nok primært fordi ingen af os drikker kaffe. Men den fik chancen. Til dessert fik vi Hvid Sesam Iscreme. En is dessert baseret på Risnudler, lys chokolade & miso-karamel. Karamellen var et kapitel for sig selv. Smagfuld, en smule saltet og virkeligt godt afstemt med resten af desserten. Jeg sidder med fornemmelsen af at have glemt noget. Der var så mange smags og sanseindtryk. Hele konceptet talte til os med store bogstaver. Det samme skal ikke siges om hverken Lasse eller de 2 fantastiske piger som betjente os. Der var ingen slinger i valsen med at fortælle hvad vi fik og spise. Og alle havde en åben og hjertelig tilgang til vores besøg, hvilket fik os til at føle os frie og velkommende. Som jeg nævnte for Lasse da vi gik. "Det havde ikke været nødvendigt at bygge et nyt eventyrhus for adskillige millioner i Odense, for vi har jo allerede et liggende på hjørnet af Dronningsgade og Kongensgade !"